Dryckesmeny

Vitt vin

WA PINOT GRIGIO

395:-/Flaska
99:-/Glas

MATPARNING: WA PINOT GRIGIO parar väl med lätta fiskrätter, krabba och skaldjur samt kyckling. Det går också bra med rika såser och lite kryddiga livsmedel där vinets surhet balanserar rikedom och krydda. Av denna anledning bör du undvika att servera den med sura rätter, såsom tomatsås eller citrus.Den berömda italienska vitvariet Pinot Grigio är ett medium bodied färskt vin, bäst åtnjutit ung. Dess skarpa syra och fruktiga smaker av äpplen och melonen gör det till en uppfriskande följeslagare för de flesta rätter. Liksom många vita viner är det bäst att dricka Pinot Grigio när det är ungt, och helst lite kylt. Eftersom det är skarpt och uppfriskande är detta vin ett perfekt val för varmt väder.

Druv: Pinot Grigio Alkohol: 11,5% Surhet: 5,3, Socker: 3 g / L PH: 3,2

Ursprung: Serena Wines, grundad i Venedig 1881 av Pietro Serena, har producerat denna toppklassiga WA PINOT GRIGIO. Familjen Serena har under de senaste 130 åren varit engagerad i skapandet av högkvalitativa viner samt för att skapa en egen historia genom innovativa projekt. Vinodlingsområdet som täcker Veneto, Friuli och Trentino-Alto Adige kallas Pinot Grigio delle Venezie DOC. Denna tättstyrda produktionszon står för så mycket som två tredjedelar av Italiens årliga 300 miljoner flaska Pinot Grigio-produktion. Viktigt för Pinot Grigio-älskare, alla viner som bär denna nya klassificering måste certifieras av en oberoende kommission innan de bottnar.

JACOB´S CREEK

95:-/Glas

375:-/Flaska

Mamoru Sugiyama är 4:e generationen av sushikockar i familjen och ägare till topprestaurangen Ginza Sushi Kou Honten. Restaurangen ligger i det fashionabla Ginzadistriktet i Tokyo och innehar en av de åtråvärda stjärnorna från Guide Michelin.

URSPRUNG: AUSTRALIEN.Aromatisk fruktig doft av päron, persika, krusbär och citrus

Smak Kryddig med mjuka inslag av päron, persika och citrus. En fräsch, fyllig känsla med balanserad eftersmak.

PASSAR TILL: Sushi, sashimi och det japanska köket är sedan många år omåttligt populärt över hela världen för sina rena, distinkta och naturliga smaker. Smaker som kräver lite extra eftertänksamhet att matcha mot vin. Jacob’s Creek Wah är gjord på druvor från Adelaide Hills speciellt för att passa perfekt till soyasås, dashi (en buljong som utgör ett fundament i den japanska matlagningen) men framför allt till sushi. Här har de fokuserat på de smaker i vinet som balanserar det söta, syrliga och salta ihop med texturen i det japanska köket.

MOSELLAND ORGANIC (Riesling) – Ekologiskt

99:-/Glas

395:-/Flaska

URSPRUNG: Tyskland, halvtorr. Moselland Organic Riesling har en delikat doft och smak av honung, päron och mandarin.

PASSAR TILL: Att 1+1=3 blir den varse som kombinerar Organic Riesling till maträtter med asiatiska inslag. Varför inte ta steget fullt ut och imponera på dina gäster med hemlagade kycklingdumplings.Passar naturligtvis också utmärkt till japanska rätter som sushi och TEPPANYAKI.

DRUVA: Riesling, Elbling och Müller-thurgau
REGION: Mosel-Saar-Ruwer

Rött vin

DOURO RESERVA

395:-/Flaska
99:-/Glas

Rött: Fruktigt och elegant
Region: Portugal, Douro
Druva: Touriga Nacional, Tinta Roriz & Touriga Franca
Alkohol: 14 %
Socker 5,4 g/liter
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, torkade örter, björnbär, mörk choklad och vanilj, koncentrerad intensiv finish. Lagrad 12 månader i franska ekfat.
Passar till: Biff, yakiniku, bo luc lac (vietnamesisk biff), yakitori, biff ramen, yakisoba

Druv: Pinot Grigio Alkohol: 11,5% Surhet: 5,3, Socker: 3 g / L PH: 3,2

Ursprung: Serena Wines, grundad i Venedig 1881 av Pietro Serena, har producerat denna toppklassiga WA PINOT GRIGIO. Familjen Serena har under de senaste 130 åren varit engagerad i skapandet av högkvalitativa viner samt för att skapa en egen historia genom innovativa projekt. Vinodlingsområdet som täcker Veneto, Friuli och Trentino-Alto Adige kallas Pinot Grigio delle Venezie DOC. Denna tättstyrda produktionszon står för så mycket som två tredjedelar av Italiens årliga 300 miljoner flaska Pinot Grigio-produktion. Viktigt för Pinot Grigio-älskare, alla viner som bär denna nya klassificering måste certifieras av en oberoende kommission innan de bottnar.

SUN GATE ZINFANDEL

95:-/Glas

375:-/Flaska

URSPRUNG: USA. Generös fruktig smak med inslag av viol, björnbär, blåbär och vanilj.

PASSAR TILL: Speciellt framtaget för att passa till kötträtter i det japanska köket som t ex saftigt grillad yakitorikyckling, biff Yakiniku,
Friterade räka och friterad kyckling på japanskvis passa också bra till.

STONELEIGH RAPAURA PINOT NOIR – FINE WINES

595:-/Flaska

URSPRUNG: Nya Zeeland, kryddigt ock mustigt vin, nyanserad och komplex smak med fatkaraktär och inslag av mörka plommon, björnbär,svarta hallon,
kanel,nejlika och ceder.

PASSAR TILL: TEPPANYAKI. Passar naturligtvis också utmärkt till japanska rätter Gyoza, Sashimi, Tempura och Karaage.

Mousserande vin

WA PROSECCO + PICCOLO

428:-/Flaska
105:-/Glas

Serena Wines, grundad i Venedig 1881 av Pietro Serena, har producerat denna toppklassiga WA PROSECCO.

Glera druvan ger en ljus, strågul färg med en grön nyans. Livlig mousse och intensiva dofter av vita blommor och gyllene äpplen. Smaken är intensiv, frisk och elegant med en efterföljande mjuk, härlig eftersmak. Serveras välkyld, det här är det perfekta sättet att börja en kväll.

MATPARNING: WA PROSECCO är en ren glädje för en aperitif, liksom med aptitretare eller ljuskurser, en bra kombination med huvud- och fiskekurs och fiskkurs. Prova med lättgrillad skaldjur eller Nigiri sushi. Den ljusa gnistan kommer att uppdatera vår gom och tillåta den fina fiskens rena smaker. Prosecco parar också bra med medelviktiga asiatiska rätter som pad thai och ris nudlar. Det återstående sockret gör det till en stor följeslagare till måttligt kryddig värme.

Mogna druvor från Valdobbiadens sluttningar i norra Italien är gjorda till färskt vitt vin. Då görs en sekundär jäsning i tanken för en uppfriskande brus som ger allt till liv. Detta kallas Charmat-metoden.

Prosecco 75 cl Brut / Prosecco Piccolo Extra Dry 20cl
Druv: Glera Alkohol: 11% Surhet: 5,3, Socker: 11 g / L (Piccolo 16g / L), PH: 3,2

Ursprung: Serena Wines grundades i Venedig 1881 av Pietro Serena. Familjen Serena har under de senaste 130 åren varit engagerad i skapandet av högkvalitativa viner samt för att skapa en egen historia genom innovativa projekt. Med kallelsen för att dela sin vision om framtida vinframställning, är Serena äkta entreprenörer och ambassadörer för italiensk vinframställning.

PROSECCO Zonin Brut 20cl

105:-/Flaska

CHAMPAGNE 75cl

588:-/Flaska

Flasköl

CARLSBERG EXPORT 33CL 79:-
ASAHI Extra Dry 33CL 89:-
KIRIN 33CL 89:-
SAPPORO 33CL 89:-
Japansk Gin & Tonic 99:-

Nest: Flasköl

LAGER 5,5% 33CL 99:-
GINGER ALE 8% 33CL 99:-
DAI DAI IPA 6,2% 33CL 99:-
RED RICE ALE 7% 33CL 99:-
NEST NIPPONIA ALE (Japansk SORACHI Ace) 8%50CL 189:-
NEST NIPPONIA PILSNER 6%33CL 99:-

Sake

(Sake (japanska: 酒) är den västerländska beteckningen på enjapansk alkoholhaltig dryck som bryggs av polerat ris. På japanska heter drycken nihonshu (japanska: 日本酒?, Nihonshū); ordet sake används på japanska om all alkoholhaltig dryck.

Sake går att likna vid ett vin, men tillverkningsmetoden liknar mer ölbryggning.

Kvalitetsgrader

Sake delas in i enklare futsū-shu (普通酒) och finare tokutei meishōshu (特定名称酒). Den senare klassificeras i fyra grader:

  • Honjōzō-shu (本醸造酒), med ett uns alkohol tillsatt
  • Junmai-shu (純米酒), utan tillsatt alkohol och med 40% av risets vikt bortpolerat.
  • Ginjō-shu (吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 50% av risets vikt bortpolerat.
  • Daiginjō-shu (大吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 60% av risets vikt bortpolerat.)

Fukuju 72cl

105:-/Kruka

685:-/Flaska

Gassan No Yuki 72cl

105:-/Kruka

685:-/Flaska

Kozaemon Miyamanishiki 72cl

105:-/Kruka

685:-/Flaska

Kozaemon Kabosu (citrus) 50cl

149:-/Kruka

699:-/Flaska

Kozaemon Ymahai 72cl

119:-/Kruka

725:-/Flaska

Masumi Karakuchi Gold 180cl

780:-/Flaska

Taru 72cl

105:-/Kruka

675:-/Flaska

Asamurasaki 72cl

119:-/Kruka

725:-/Flaska

Kurakagmi 72cl

205:-/Kruka

1295:-/Flaska

Kioke Shikomi 72cl

135:-/Kruka

765:-/Flaska

Born Ginsen 72cl

119:-/Kruka

729:-/Flaska

Awasaki (Sparkling Sake) 30cl

385:-/Flaska

Hou Hou Shu (Sparkling Sake) 30cl

385:-/Flaska

UMESHU

Kishu Monogatari / ST 72cl

119:-/Kruka

729:-/Flaska

SHOCHU

Kai (Imo) 25%, 72cl

135:-/Kruka

779:-/Flaska

Taru Kichi Ganbo (Kome,Fat) 40%, 72cl

205:-/Kruka

1295:-/Flaska

Cider

CIDER SOMERSBY PÄRON, ÄPPLE 33CL 79:-

Läsk, vatten, lättöl

PEPSI, PEPSI MAX, ZINGO, 7UP, TROCADERO 33cl 28:-
RAMLÖSA, LÄTTÖL 33CL 28:-
JAPANSKA KULA LÄSK 20cl 55:-
MER 50cl 39:-

Alkoholfritt

Kirin 33cl 69:-
ÖL Nest 33cl (Japan) 79:-
Ginger Ale (wasabismak) 23cl 79:-
CIDER SOMERSBY 33cl 59:-
Jacobs Creek vitt vin 75:-/glas 300:-/flaska
Jacobs Creek rött vin 75:-/glas 300:-/flaska

Bubbletea

Black Tea 65:-
Green tea (Matcha) 65:-
Coffee 65:-
Jordgubb 65:-
Choklad 65:-
Brown sugar 65:-

En avec efter maten?

WHISKY

NIKKA WHISKY ALL MALT (vatted malt)

35:-/cl

Mjuk, söt, chokladtonad doft med framträdande vaniljsötma. Lätt, elegant smak i mer trevlig än karaktärsfull stil som är tveklöst väldestillerad och djupt sammansatt.

NIKKA WHISKY THE BARREL 51,4%

40:-/cl

Denna whisky har en distinkt personlighet som präglas av fasthet, djup smak och en rikt växande arom. Doft: Nötig med rika inslag av sherry, fatvanilj och exotiska frukter. Smak: Krämig, nästan fet och oljig, med inslag av russin, nougat och Nutella. Ovanpå detta en kvardröjande kryddighet med ton av ingefära och nejlikor. En japansk upplevelse, en whisky som är lättdrucken och mungod med en lätt rökighet.
(GULD, Sthlm Beer & Whisky Festival okt/nov 2010 GULD, Sthlm Beer & Whisky Festival 2012 dessutom utsedd till Festivalens Bästa Whisky alla kategorier, Sthlm Beer & Whisky Festival 2012 GULD vid International Spirit Challenge, London 2013. Dina Viner FYND!, 91 poäng juni 2013.)

NIKKA PURE MALT BLACK & RED

45:-/cl

Dov, fatig doft av russin och plommon. Intressant, mjuk smak med diskret vaniljsötma och kryddighet.
(SILVER Stockholm Beer & Whisky Festival 2010)

YAMAZAKI 12 år Singel Malt

50:-/cl

ROM

RYOMA (Rhum Japanese)

42:-/cl